пʼятниця, 14 липня 2023 р.

Нагадуємо батькам і дітям правила безпечної поведінки під час літнього відпочинку


Увага!!!

Важлива інформація!!!

Липень місяць. Омріяні дітлахами літні канікули продовжуються. Щоб відпочинок дітей не був зіпсований можливими неприємностями, нагадуємо батькам кілька правила безпечної поведінки.


- не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки;


Водойми
    Навіть якщо дитина вміє плавати, не можна дозволяти їй йти до річки або ставка без нагляду дорослих. Адже сільські водойми часто не пристосовані для купання, там нечищене дно, можна потрапити у несподівану течію. Дуже небезпечними є й ігри у воді без нагляду дорослих.

      - наголошуйте, що ходити та самостійно купатися на водоймах — небезпечно;

    Найбільше занепокоєння викликають стихійні або так звані «дикі» пляжі на водоймах. Не дивлячись на те, що в таких місцях встановлюються попереджувальні таблички із забороною купатися, люди все ж нехтують застереженнями та наражають своє життя на небезпеку.

    Тому рятувальники звертаються до мешканців та гостей краю, дотримуватись правил поведінки на воді, особливо під час купального сезону, бути обережним і дбати про безпеку свого життя та оточуючих вас людей. Відпочинок на воді повинен бути тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

Пам’ятайте, що відпочинок на воді може не тільки приносити задоволення, але й закінчуватись трагічними наслідками, тому:

не запливайте за огороджувальні буї;

не пірнайте з містків, дамб, дерев, високих берегів;

а також ні в якому разі не залишайте без нагляду дітей!

Недобудови 

     - слідкуйте, щоб діти не проводили свій відпочинок на недобудовах, зруйнованих будівлях, звалищах та інших небезпечних об’єктах;

Діти люблять гратися в покинутих сараях, домівках, недобудовах. Найбільшу небезпеку становлять самі споруди — стіни, підлоги, стелі. Вони можуть зненацька зламатися й впасти на дитину або разом з дитиною. Крім того, в таких затемнених місцях часто росте трава, де полюбляють ховатися змії, можна натрапити на побите скло чи цвяхи.

Колодязі та ями

Поясніть дитині, що на колодязь не можна залазити, перегинатися через край, гратися з ланцюгом або мотузкою. 


Смітники та сміттєзвалища


. У смітниках, сміттєзвалищах можуть водитися отруйні ко­махи, гадюки. Там знаходять притулок різні бродячі і здичавілі тварини.  


Бережіть найдорожчих!

 

За інформацією сторінки Патрульної поліції України у мережі Facebook та різних джерел Internet.

Немає коментарів:

Дописати коментар