Проект рекомендованого меню для використання в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладах сфери соціального захисту
Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення меню рекомендованого для використання в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладах сфери соціального захисту.
Розробка меню здійснювалась робочою групою до складу якої увійшли представники МОЗ України, Євген Клопотенко та команда проєкту CultFood, технологи та дієтологи, голова ВГО «Асоціація дієтологів України».
Меню розроблялись на підставі норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.
Технологічна документація на страви та вироби, що увійшли до меню надана Євгеном Клопотенко та командою проєкту CultFood. Крім того, під час складання меню частково була використана технологічна документації на страви та вироби зі збірників рецептур з деякими доопрацюваннями щодо вмісту солі, жирів та цукрів.
З технологічною документацією на страви та вироби можна ознайомитись за посиланням
https://drive.google.com/drive/u/3/folders/1F1_cxW3EuvSQ8D2Jvvs4jGHBWgr_QLs2


Учні 1–4 класів будуть харчуватися безоплатно: як це працюватиме?
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ |
від 24 березня 2021 р. № 305 |
Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
{Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
№ 786 від 28.07.2021
№ 823 від 11.08.2021
№ 871 від 18.08.2021
№ 549 від 01.06.2023
№ 1145 від 04.10.2024}
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити такі, що додаються:
норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення ...
«Головне — що всередині. Вибирай тру, а не фейк»
Зокрема, виготовлено інформаційні відеоролики про важливість правильного харчування «Головне – що всередині. Вибирай тру, а не фейк», а саме:
Відеоролики:
«Їж те, що хочеться пошерити» (30 секунд).
«Їж те, що насправді драйвить» (30 секунд).
«Їж те, що робить тебе крашем» (30 секунд). Радіоролики:
«Їж те, що хочеться пошерити» ( 10 секунд).
«Їж те, що насправді драйвить» ( 10 секунд).
«Їж те, що робить тебе крашем» ( 10 секунд).
Відповідні відеоролики та висновок Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення про відповідність зазначених відеороликів критеріям соціальної реклами знаходяться за посиланням:
https://drive.google.com/drive/folders/1PpvOkWEdhXu6WG-Iay7BgyHT9Cof4QK6

Міністерство охорони здоров'я України надало загальні рекомендації щодо харчування школярів вдома під час дистанційного навчання.
Ці рекомендації базуються на сучасних принципах науки про харчування та кращій міжнародній практиці, які стали підґрунтям для реформи шкільного харчування в Україні.
Немає коментарів:
Дописати коментар