понеділок, 21 листопада 2022 р.

Днь Гідності та Свободи

 Сьогодні у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи у Максимівській гімназії вшанували подвиг нашого земляка Героя Небесної Сотні - Героя України - Ігоря Сердюка.

Ігор Миколайович Сердюк – Герой України (2014 року). Член ВО «Свобода». Народився 1969 року в Кременчуці. Він був підприємцем, займався організацією ремонтно-монтажних робіт. Почав їздити до Києва з перших днів Євромайдану.На Майдані був прапороносцем Дев’ятої сотні Самооборони.Загинув 18 лютого 2014 року. Посмертно Ігорю Сердюку присвоєно почесне звання Герой України.Удостоєний ордену Золота Зірка, нагороджений медаллю "За жертовність і любов до України." В Кременчуці його ім'ям названо вулицю в центрі міста (до декомунізації – Жовтнева)
Завдяки таким героям як Ігор Сердюк продовжується наше прагнення побудувати дійсно незалежну країну з європейськими цінностями.
З метою увіковічнення подій Революції Гідності, вшанування подвигу Героя Небесної Сотні – Героя України – Ігоря Сердюка, стимулювання учнівської, студентської молоді, молодих учених до громадської, національно-патріотичної, волонтерської, самоврядної діяльності, тощо, рішенням Полтавської обласної ради від 12 липня 2018 року № 764 засновано стипендію імені Героя Небесної Сотні – Героя України – Ігоря Сердюка – для учнів, студентів і молодих учених Полтавщини.
Учениці 11 класу Максимівської гімназії Іванова Дарина та Волювач Владислава є стипендіатами стипендії імені Героя Небесної Сотні - Героя України - Ігоря Сердюка. Дівчата здобули високу відзнаку за активну життєву позицію, вивчення та відтворення традицій рідного краю, участь у громадській національно-патріотичні та волонтерській діяльності.
Ми пишаємося гідною відзнакою наших учениць.








Немає коментарів:

Дописати коментар