пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років

 Сьогодні у ліцеї відбулись тематичні виховні години щодо вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, метою яких було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє.

В бібліотеці організовано книжкову виставку «Ті дні у пам’яті народній». На виставці представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій. Для учнів 5, 7, 9 класів відбувся захід – реквієм «Схилімо голови в скорботі». Іванова Дарина та Волювач Владислава, учениці 9 класу нагадали присутнім про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.
Тривожною була хвилина мовчання. Адже моторошно уявити мільйони зморених голодом людей України.
Учні 5 класу долучились до акції «Незабудки пам’яті». Діти робили маленькі квіти, які прикріплювали на панно – території України. Звертаючись до учнів, педагог-організатор закликала усіх зберегти пам’ять про ці події і запалити свічку пам’яті 28 листопада о 16.00 год.




















Немає коментарів:

Дописати коментар