вівторок, 5 травня 2020 р.


Шкільна бібліотека

До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні



      Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. 

Твори українських письменників і поетів,

 які розкривають події та наслідки війни.



    До Дня пам’яті та примирення, Максимівська шкільна бібліотека пропонує огляд літератури «На хвилі пам'яті» фрагменти художніх, публіцистичних, автобіографічних творів. Вони сприяють введенню читачів-учнів в історичну обстановку, відтворенню епохи, переживанню атмосфери війни та кризових умов, в яких опинилися люди. Яскраво забарвлені розповіді про минуле, в невимушеній формі підвищують емоційне сприйняття читачами матеріалу, підсилюють виховний вплив, доповнюють формування особистісно-ціннісного ставлення до історичної події. У мережі Інтернет доступні такі оповідання, повісті, романи:


 Гончар О. Щоденники. Т. 1 (1943–1967) // Режим доступу:



Довженко О. Ніч перед боєм // Режим доступу:



Загребельний П. Європа 45 // Режим доступу:


Забужко О. Музей покинутих секретів // Режим доступу:


Самчук У. На білому коні. На коні вороному // Режим доступу:http://diasporiana.org.ua/memuari/2290-samchuk-u-na-bilomu-koni/


“1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.


    Через цю війну пройшла кожна українська родина. На фронтах, у тилу, в окопах. Не шкодуючи ні тіла, ані власного життя. Лихо світового масштабу, що назавжди закарбувалося у пам’яті та історії. Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.



        
Українські воїни мужньо та героїчно захищали свою історію від загарбників. Пам’ятаймо подвиги та шануймо героїв!
8 травня – День пам’яті та примирення та 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Немає коментарів:

Дописати коментар