четвер, 14 вересня 2017 р.

День спорту і здоров’я



 Мета: а) виховна – ознайомити дітей з історією виникнення Олімпійських ігор; з культурою і традиціями Стародавньої Греції, сим­волікою Олімпійських ігор (прапор, факел); поглибити знання дітей про видатних спортсменів Ук­раїни;
б) розвиваюча - розвивати інтерес до пізнання історії спорту на­шої країни; розвивати естетичні погляди, почуття смаку, емоційної чутливості; уточнити і розширити знання дітей про такі поняття,  як  спортивні знаряддя, відзнака за спортивні досягнення;
в) виховна - виховувати любов до фізкультури та спорту, розвивати фізичні уміння та на­вички, виховувати спритність, вит­ривалість, сміливість, почуття ко­лективізму,   дружби,   взаємовиручки, бажання перемогти, прививати праг­нення до занять фізкультурою; виховувати, відчуття  патріотизму, любов до Батьківщини.


1 вед. Доброго здоров’я, доброго вам дня!
Хай вам ясно сонце світить у вікно щодня,
Хай сміється мирне небо і дивує світ,
А Земля хай дарує вам барвистий цвіт.
Бо здоров’я - в світі головне,
А здорових і веселих – щастя не мине!

2 вед. Шановні гості, учні, вчителі, батьки!
Бачити усіх вас раді
Ми на шкільній Олімпіаді!

1 вед. Вітаємо всіх, хто любить спорт, хто займається спортом, хто  вболіває  на спортивних змаганнях. Всіх, хто не уявляє своє життя   без  нього. Адже спорт – це одне з найцікавіших захоплень, він є засобом вияву фізичної досконалості, мужності, грації, краси. Мабуть немає людини на землі, яка
була б байдужою до спорту. 
                  
2 вед. Спорт! Спорт! Спорт!
Стадіон, басейни, корти –  атрибути знані спорту,
Боротьби, змагань, наснаги, сили, спритності, відваги.
Протиборство, перемоги –  спортом пройдені дороги.
Успіх, результат, медалі, сльози, гімн на п’єдесталі.
Праця, піт і тренування.
Підсумовує старання новий світовий рекорд.
Тож приймай вітання, СПОРТ!
1 вед. Олімпійські ігри… скільки хвилювань для кожного шанувальника спорту міститься в цих коротких словах. Олімпійські ігри – це всесвітня демонстрація краси, сили та мужності людини, випробування її волі та характеру.
2 вед. Олімпійські ігри – це світ особливих вимірів, куди ведуть нелегкі дороги, а той хто ступив на цей шлях, називають олімпійцем.
1 вед. Легенд про виникнення Олімпійських ігор було багато, але існує одна найбільш правдива, яку взято за основу. Ось послухайте. Тяжкі війни розорювали грецьку державу. Народ не мав спокою. Загарбники безжалісно вирубували сади та виноградники, спустошували поля, руйнували будинки та храми. Люди боялися виходити на вулицю, бо їх могли не тільки пограбувати, а й найжахливіше вбити (виконується танок воїнів).
2 вед. Люди хотіли покласти кінець війнам, але не знали, як це зробити. Вихід знайшов цар Іфрит. Від звернувся до мудреця.
Іфрит: О великий мудрець! Що мені робити, як зберегти свій народ?
Мудрець: Ти повинен організувати ігри на честь богів.
Й Іфрит пішов на зустріч з воїнами.
Іфрит: Забудемо про наші чвари. А суперечки давайте розв’язувати не зброєю, а в змаганнях на швидкість і спритність. Нехай кожен грек прийде в Олімпію на стадіон і покаже на що він здатен.
Ідея Іфрита сподобалась воїнам, і вони погодились. Стадіон шумів від захоплення, бо до бою вступали найкращі атлети Греції.
1 вед.  Саме сьогодні, привітати нас і побажати миру, дружби, краси та здоров’я прибув олімпієць з Давньої Греції.

2 вед. Давайте в спорті йти до перемоги.
Стояти до останнього в змаганнях.
Відкриті до рекордів всі дороги,
Ми розпочинаємо змагання. 
Спортивні змагання
Вручення грамот
1вед.  Ось і закінчились змагання. Найкращих нагороджено. Наша школа завжди славилася своїми спортивними традиціями, учні нашої школи неодноразово ставали  призерами міських,  обласних змагань. Хочеться вірити, що в нашій школі росте гідна зміна олімпійським чемпіонам.

2 вед. Хто з фізкультурою на «ти»,  в житті досягне він мети,  бо в спорті — міць та сила  і для душі, й для тіла.

1 вед. На стадіоні дітвора  скандує в такт: «Фізкульт-ура!»  У відповідь:«Фізкульт-привіт!» —  єднають весь спортивний світ.

 2 вед. «О спорт! Ти - мир! »Вперше ці слова прозвучали в Стокгольмі під час Олімпійських ігор 1912. І з тих пір цей рядок з «Оди спорту» стала девізом спортсменів планети.

1 вед. Дорогі діти і гості! Ось і закінчились наші Малі олімпійські ігри, ми вітаємо переможців, бажаємо вам успіхів і прийміть музичний дарунок від Шевченко Лізи.


Немає коментарів:

Дописати коментар