середу, 6 березня 2024 р.

Мобільна платформа «WhiteRibbonUA» для захисту жінок та дітей від домашнього насильства

    Щороку в Україні від насильства страждає близько 1,1 мільйона осіб, з яких 90% тих, хто звертається щодо таких випадків – жінки. Лише кожна третя постраждала - звертається по допомогу. Часто жінки не звертають уваги на «дрібниці», такі як контроль телефону, перевірка особистих повідомлень чи обмеження кола спілкування.

 З метою надання підтримки жінкам, що стали постраждалими від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи знаходяться у зоні ризику, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA Фондом ООН у галузі народонаселення розробили мобільний додаток який доступний для завантаження з сайту ініціативи https://whiteribbonukraine.org/zavantazhyty-dodatok 

   Мобільна платформу «WhiteRibbonUA» для захисту жінок та дітей від домашнього насильства. Проект є сучасним інструментом для особистої безпеки, що надає необхідні ресурси для допомоги та можливість повідомляти про надзвичайні ситуації відповідним органам, якщо жертві загрожує небезпека. 

   Цей застосунок буде корисним тим, хто у пошуку допомоги: без дзвінка, історії пошуку в браузері, необхідності спілкування з оператором правоохоронних органів. Зокрема, він полегшить отримання допомоги для тієї категорії осіб, які мають порушення слуху або зазнають контролю особистого життя.

https://whiteribbonukraine.org/zavantazhyty-dodatok/




Немає коментарів:

Дописати коментар